Over Niek

Mijn naam is Niek Nijman (1961). De manier van werken die ik heb ontwikkeld,  is gebaseerd op mijn eigen ontwikkelingsweg en de opleidingen die ik heb gevolgd.

Rond mijn negentiende kreeg ik last van fysieke klachten, waar de reguliere gezondheidszorg geen oorzaak voor kon vinden. Ik ben me toen gaan verdiepen in de ‘alternatieve geneeskunde’. Dit opende voor mij een nieuwe wereld. Door een combinatie van homeopathie, acupunctuur en gerichte voedingsadviezen werd het genezingsproces ingezet, en kon ik me weer gaan richten op mijn toekomst.

Ik heb daarna twee jaar psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Wat ik hierbij miste was het lichaam als aangrijpingspunt van de therapie. Daarom maakte ik de overstap naar de opleiding fysiotherapie. In juni 1992 studeerde ik af als fysiotherapeut.

Omdat ik als fysiotherapeut  geen antwoord kon geven op de vraag: “Waar komen de klachten vandaan?”, ben ik verder gaan zoeken en vond Applied Kinesiology. Dit is een Amerikaanse medische specialisatie, voortkomend uit de chiropractie. Bij deze opleiding heb ik geleerd het lichaam van mijn cliënt te zien als een beeldscherm voor het emotionele, elektromagnetische, mechanische en biochemische functioneren. En ik leerde een passende correctie toe te passen.

Om mijn therapiemogelijkheden te vergroten heb ik de opleidingen orthomoleculaire geneeskunde, klassieke acupunctuur en auriculotherapie (ooracupunctuur) afgerond.

In maart 2000 kwam ik in een ‘burn out’ terecht. Het heeft een jaar geduurd voordat ik hersteld was. In die periode ben ik op zoek gegaan naar de oorzaken van de burn out. Dit luidde een nieuwe fase in mijn leven in. Met workshops en opleidingen ben ik met mijn eigen gevoelswereld aan de slag gegaan.

Door open te staan voor mijn eigen kracht en talenten, maar ook voor mijn tekortkomingen, onvolkomenheden en eigenaardigheden, word ik me steeds bewuster van wie ik ben, wat ik wil en wat ik nodig heb. Door de reis die ik daarin maak, word ik als mens en therapeut authentieker en completer, en kan ik als gids voor cliënten dienen om ook hun eigen weg te gaan.

“Het mooiste geschenk dat ik mezelf, mijn vrouw en mijn kinderen kan geven, is steeds meer mezelf worden”