niek-nijman-nijmanumed-logo

Mijn naam is Niek Nijman (1961)

De manier van werken die ik heb ontwikkeld,  is gebaseerd op mijn eigen ontwikkelingsweg en de opleidingen die ik heb gevolgd.

Rond mijn negentiende kreeg ik last van fysieke klachten, waar de reguliere gezondheidszorg geen oorzaak voor kon vinden. Ik ben me toen gaan verdiepen in de ‘alternatieve geneeskunde’. Dit opende voor mij een nieuwe wereld.

Door een combinatie van homeopathie, acupunctuur en gerichte voedingsadviezen werd het genezingsproces ingezet, en kon ik me weer gaan richten op mijn toekomst.

Ik heb daarna twee jaar psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Wat ik hierbij miste was het lichaam als aangrijpingspunt van de therapie. Daarom maakte ik de overstap naar de opleiding fysiotherapie.

In juni 1992 studeerde ik af als fysiotherapeut. Om mijn inzicht in het menselijk lichaam te vergroten heb ik de opleidingen antroposofische fysiotherapie, Applied Kinesiology, orthomoleculaire geneeskunde en acupunctuur gevolgd.

In maart 2000 kwam ik in een ‘burn out’ terecht. Het heeft een jaar geduurd voordat ik hersteld was. In die periode ben ik op zoek gegaan naar de oorzaken van de burn out. Dit luidde een nieuwe fase in mijn leven in.

Middels workshops en opleidingen ben ik met mijn eigen gevoelswereld aan de slag gegaan. Door open te leren staan voor mijn eigen kracht en talenten, maar ook voor mijn tekortkomingen, onvolkomenheden en eigenaardigheden, word ik me steeds bewuster van wie ik ben, wat ik wil en wat ik nodig heb.

Door de reis die ik daarin maak, word ik als mens en therapeut authentieker en completer, en kan ik als gids voor cliënten dienen om ook hun eigen weg te gaan.

niek-nijman-nijmanumed-logo

Gevolgde opleidingen

Opleidingen
Propedeuse Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam
Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam
Orthomoleculaire Geneeskunde bij Ortho Instituut
Acupunctuur bij de Nederlandse Arts en Acupunctuur Stichting

Vervolgopleidingen Fysiotherapie
Antroposofische Fysiotherapie
Applied Kinesiology

Vervolgopleidingen Acupunctuur
Energetische meditatie bij Ton van Gelder
Basis Medische Qi Gong bij Shenzhou Open University of TCM in Amsterdam
Tao Chi Kung bij Reinoud Eleveld en bij Inge Maassen

Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik zie u graag in mijn praktijk verschijnen!

niek-nijman-nijmanumed-logo