Behandeling

Het menselijk lichaam herbergt een schat aan informatie over verleden, heden en zelfs de toekomst. Door mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut – acupuncturist wordt het mij steeds duidelijker hoe alles in ons lijf met elkaar verbonden is.

Ons lijf is er niet op uit om ons het leven zuur te maken, maar probeert met symptomen duidelijk te maken dat we niet altijd goed voor onszelf zorgen. Dit kan te maken hebben met ons voedingspatroon, met emotionele blokkades, met een overbelasting van het bewegingsapparaat, met toxische stoffen en / of met onbewuste leefpatronen die ons energie kosten.

Acupunctuur heeft mij geleerd dat alles in ons lijf ondergeschikt is aan het energiesysteem.  Zoals ziekte in het energiesysteem begint, zal ook de genezing in het energiesysteem moeten beginnen. Als metafoor vergelijk ik het menselijk lichaam wel met een citruspers, die als beste koop door ‘De Consumentengids’ wordt aangeprezen. Maar als er minder dan 230 volt uit het stopcontact komt, zal de citruspers ondermaats gaan presteren. Zo gaat het ook met ons lijf.

“Ons lijf weet de weg”

Ik werk als een hedendaagse elektricien van het menselijk lichaam, die op zoek is naar de kortsluitingen en energieblokkades in het lijf en de oorzaken hiervan. Door de energiebalans te corrigeren, wordt het zelfgenezend vermogen van het lijf geactiveerd en kan de gezondheid zich herstellen.

“Ieder mens is uniek”

Ieder mens draagt zijn eigen geschiedenis, heden en toekomst in zijn lichaam mee. En zo benader ik u als cliënt(e): als een uniek wezen, dat een eigen unieke benadering en behandeling nodig heeft om lijf en leven weer op orde te krijgen.